Nieuwbouw & bestaande woningen


Nieuwbouwwoningen:

Wij zijn veelvuldig in nieuwe woningen aan het werk. Immers de airless latex techniek is bij uitstek geschikt voor nieuwbouw woningen. Wij kunnen in een aantal dagen uw woonkamer en slaapkamers en eventueel de zolderverdieping snel en hoogwaardig afwerken met een mooie matte latex.

Behangklaar vs sausklaar/spuitklaar:

Vaak zijn de muren/wanden in nieuwbouwwoningen standaard behang klaar opgeleverd door de aannemer. Deze muren zijn dan nog niet spuitklaar. Behangklare muren zijn niet niet strak en glad genoeg. Zodra deze muren dan met latex gespoten zouden worden, zult u schrikken van het eindresultaat. Behangklare muren/wanden zullen dan eerst moeten worden voorzien van een dunne pleisterlaag, oftewel een filmlaag/finishlaag zoals dat in vakjargon ook veel wordt genoemd.

Een finishlaag zal alle kleinere oneffenheden en vooral de kleine gaatjes (poriën) vullen. Behangklare wanden zullen dan pas spuitklaar zijn. Het laten finishen van behangklare wanden hoeft niet zo duur te zijn. U kunt dit bijvoorbeeld via een lokaal stukadoorsbedrijf regelen. Wij kunnen dat ook voor u doen. Wij werken samen met www.rommeafbouw.nl.

Op de bijgaande foto ziet u behangklare wanden, deze wanden zullen dan nog gefinished moeten worden door een stucadoorsbedrijf.

Nadat de finishlaag door de stucadoor is aangebracht en goed heeft gedroogd kan er airless worden gespoten. De muren en plafonds worden dan nogmaals met een led lamp gecontroleerd (foto) en alle hoeken worden netjes met non crack acrylaatkit gekit. Alle muren/wanden en plafonds worden licht nageschuurd met schuurgaas en schuurmatjes met fijne korrel (P 260) om kleine oneffenheden en gipsrestjes weg te schuren. Vervolgens wordt de ondergrond met een lagedruk pomp met voorstrijk ingeneveld. Nadat de voorstrijk droog is kan er met Polyfilla/One time geplamuurd worden. Alle oneffenheden en beschadigingen worden netjes glad afgewerkt. Na de droging wordt de 1e laag latex gespoten.

Nadat de 1e laag latex gedroogd is, controleren wij nogmaals alle wanden met de led lamp en spuiten wij de 2e laag latex.

De plafonds in nieuwbouwwoningen zijn meestal voorzien van spack. Op bijgaande foto is een spack plafond met latex gespoten. De muren zijn glad gefinished en zijn tweemaal met latex gespoten. Wij kunnen deze spack plafonds naar wens meespuiten met verspuitbare latex. Vaak is dit meespuiten van een spack plafond mooier omdat de kleur dan exact overeenkomt met de wand. Zie de foto. Er is een off white wit tint gebruikt, net van het witte af.

Bestaande woningen:

Latex verf spuiten gebeurt ook veel in bestaande woningen. Bij een verhuizing is het in de lege woning natuurlijk ideaal om dan alle muren en alle plafonds te laten spuiten en van een nieuwe en frisse latexlaag te laten voorzien. Muren spuiten en plafonds spuiten is een goed en snel alternatief in plaats van het traditioneel rollen wat vaak bij muren verven wordt toegepast. Muren spuiten is bovendien snel en geeft een mooi eindresultaat. Een plafond spuiten is ook vele malen strakker. Ook is de laagdikte van spuiten veel hoger dan het traditioneel rollen van latex. Kortom alleen maar voordelen van het muren spuiten en van het plafond spuiten.

Onze werkwijze:

Er wordt snel, secuur en netjes gewerkt. Voor het opnieuw laten spuiten van uw wanden en plafonds worden tevens alle bestaande schroefgaatjes van gordijnrails en/of roede bevestigingen gevuld, ook pluggen/spijkertjes worden verwijderd en alles wordt netjes glad afgewerkt. Ook de hoeken worden allemaal nagelopen. Latex muurverf kan eigenlijk wel op de meeste ondergronden worden toegepast. Nieuw stucwerk, gipsplaten, muren van beton, spack, spachtelputz, schuurplafonds, boardplaten, groene/bruine spaanplaten (zolders), glasweefselbehang etc. Onze volledige werkwijze wordt op deze pagina beschreven.

Als de ondergrond glad is (glad stucwerk) in een nieuwbouw woning of in een verbouwde bestaande woning, dan zal het spuiten van de latexverf geen structuur geven op het stucwerk en is deze afwerking esthetisch superstrak te noemen. Is de ondergrond voorzien van een structuur zoals spack of spachtelputz dan zal deze structuur gewoon hetzelfde blijven maar uiteraard wel van een nieuwe frisse latexverf worden voorzien. Veelal worden in bestaande woningen de woonkamer met latex gespoten. Soms is dit allemaal mogelijk in één dag als het een woonkamer betreft en een aantal dagen voor 2 verdiepingen.

Wanneer is latex spuiten de beste oplossing:

Latex spuiten kan eigenlijk altijd en overal worden toegepast, zowel in een nieuwbouwwoning als in een bestaande woning. Het enige wat wij dan verwachten is dat alle ruimtes leeg en toegankelijk zijn. Op onze pagina latex werkwijze geven wij een zeer uitgebreide werkwijze. Ook worden keukens volledig dichtgeplakt. (video’s op deze site). In nieuwbouwwoningen zijn er meestal nog geen vloeren gelegd en zit er vaak nog geen keuken in. Dit maakt het voor de latexspuiters wat makkelijker. Mochten de vloeren en de keuken reeds geplaatst zijn dan is dit voor ons ook geen probleem. Alles wordt zorgvuldig gemaskeerd en afgeplakt met maskeerfolie.

Wist u dat latex spuiten al een veel hogere laagdikte geeft dan het rollen van latex met een traditionele vacht roller of viscose roller. 1 laag latex spuiten is al 2x rollen. Wij spuiten altijd 2 lagen latex en gebruiken goede en reinigbare latex van het merk “De Vos Verf” uit Den Haag. Hofleverancier en al 110 jaar kwaliteit. Deze latex heeft schrobvastheidsklasse 1 en is mooi egaal en zeer mat. Deze latex heeft een fluweelachtig uiterlijk en dat ziet er erg chique uit.

Hoe ontstaan prijsverschillen van latex spuiten:

De gemiddelde prijzen van latex spuitwerk willen per vierkante nogal eens verschillen. De ene latexspuiter rekent € 4,00 per/m2 en de andere latex spuiter rekent € 6,00 per/m2 terwijl er ook prijzen van € 12,00 per/m2 voorkomen. Vaak zitten niet alle kosten inbegrepen bij de goedkopere latex spuiters. Hier komt vaak het afplakken nog bij en het afplakken van de vloeren. Ook gebruiken de latex spuiters van € 4,00 per/m2 een goedkopere krijt latex. Dit is een veel goedkopere latex soort. Ook zijn bij de goedkopere aanbieders vaak niet alle werkzaamheden inbegrepen. Bij ons betaald u voor alles in één prijs. All-in, dus echt alles inbegrepen. Op onze pagina airless prijzen vindt u alle informatie.

Elk merk heeft wel een instap latex, dus een goedkopere soort, let daar goed op. Wij gebruiken de Fluwex ED van De Vos. Dit is een hoogwaardig product met veel duurdere bindmiddelen en daardoor ook veel beter reinigbaar dan goedkopere latex. Ook zal het craqueleren van latex, vooral in de hoeken dat bij een goedkopere latex veel voorkomt. Leest u zich vooral goed in omtrent de diverse soorten latex.